Categorieën
Spots

Expo Kettingbrievenaanblanco

Concept expo kettingbrievenaanblanco

Veeartsenijschool, Nucleo, Coupure 308, 9000 Gent

Curator Project: Hilde Van Canneyt en Manon De Craene

Duiding en concept expo

Op schrikkelnacht 2024 opent de expo KETTINGbrievenaanBLANCO.

Geïnspireerd door de plots opduikende kettingbrief in een mailbox of brievenbus, gingen wij op zoek naar een tot nu toe onbekend weefsel van kunstwerken. We vertrokken van het werk van één kunstenaar. Deze kiest voor een 2e werk van een tweede kunstenaar, dat inhoudelijk of vormelijk aansluit bij dat 1e werk. Deze kiest op zijn/haar/hun beurt, een 3e werk van een derde kunstenaar, dat weer aansluit bij het vorig werk. Vervolgens kiest een vierde kunstenaar een 4de werk die hij/zij/hen doorstuurt naar een vijfde kunstenaar, etc. Zo loopt deze ketting verder: als een kluwen, slang, netwerk, met een soort van domino effect tot gevolg. Net zoals een kettingbrief kent deze brief/mail een eigen verloop waarvan wij als curators het einde niet kennen.

Curator Hilde Van Canneyt stuurde de eerste kettingbrief naar de eerste kunstenaar. Deze werd verstuurd op 28 februari 2023 om 23u59u. De expo opent exact één jaar later in BLANCO Gent op 28 februari 2024 om 23u59u op schrikkelnacht.

We zien u allen graag terug op 28 februari 2024 in BLANCO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *