Categorieën
Spots

Recensie Sfcdt boek 4321 vragen aan 123 kunstenaars

Sfcdt

hilde van canneyt schrijven

door johan velter

Hilde Van Canneyt (HVC) is wereldberoemd omwille van haar interviews met kunstenaars. Ze gaat op atelierbezoek en stelt vragen, nadien wordt dat gepubliceerd.

(HVC): Hoi  hoi, ik ben Hilde en ik stel enigste vraagjes.
De kunstenaar (DK): Ga uw gang.
HVC: Bart, ik zeg Bart tegen jou, want ik zeg tegen alle kunstenaars hun voornaam, dat is gezellig en intiem, zo komen we dicht bij elkaar, het is gelijk dat we getrouwd zijn. En al die boeken hier, is dat om te lezen? Het schijnt dat boeken goed zijn als isolatie. Het is hier schoon en ook wel gezellig interessant, je hebt daar veel werk aan gehad zeker?
DK: Dat gaat.
HVC: Bij mij thuis is het ook schoon, als ik gekuist heb, haha.
DK: Gaat u verder.
HVC: Je werk triggert mij een beetje, is intrigeert en electriceert, penetreert en sulfeert tegelijkertijd, dat allemaal, dat voel ik zo helegans in mijn buik.
DK: Waar het om gaat …
HVC: De laatste keer dat ik dat gevoeld had was als ik een kort broekje droeg, maar een kort broekske hé, geel, met rode bollen, zo petitpetit dat je niet zag dat er bollen waren, de bollen petitpetit, subtiel hé. Petit op petit, het is gelijk ik. Dat is ook kunst, hé, je ziet het niet en toch is het er.
DK: Waar gaat dit
HVC: Dat is gelijk bij jou, al jouw werk begint ’s morgens vroeg met het voelen na het opstaan en na dat voelen, is het een ontbijt hé, transpiratie en expiratie, genasatie en gevelsatie. Dat allemaal samen dat maakt je werk zo sterk en ook gezond, ferme spierballen heb jij, zeg, is dat van veel boterhammen te eten? Mag ik een keer voelen? (Ik voel) Amai zeg.
DK: Ik ga hier moeten
HVC: En als je dan werk maakt heb je je sandalen aan of pantoffels of echte schoenen met schoenzolen en schoenlinten en in het geval van dat laatste, strik je die zelf of laat je dat doen of laat je gewoon die dingen los hangen?
DK: Ik ga het hier
HVC: Toitoi, boeiend was het met Bart in mijn hart. Volgende keer weer, zo veel van mij, en ik, altijd interessant. Mijn motto : kunst is tof. Supertof.

Hilde Van Canneyt heeft een nieuw pak papier uit, 4321 vragen aan 123 kunstenaars.

https://sfcdt.wordpress.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *